İdlib'de Türk askerlerine keskin nişancı saldırısı

İdlib'de Türk askerlerine keskin nişancı saldırısı

İdlib doğu kırsalındaki Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne keskin nişancı saldırısı düzenlendiği bildirildi.

İdlib doğu kırsalındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssüne keskin nişancı saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre İdlib'in doğusundaki Binniş beldesindeki TSK üssüne yönelik keskin nişancı saldırısı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz akşam saatlerinde düzenlenen saldırı sonrasında üs yakınlarında kısa süreli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türk askerlerine yönelik saldırının sorumluluğunu ise son Ensar Ebu Bekir es-Sıddık grubu üstlendi. Gruba bağlı sosyal medya ağları üzerinden dolaşıma sokulan açıklamada, üsse yönelik saldırıda 1 Türk askerinin hedef alındığı öne sürüldü.

Açıklamada, saldırının "TSK'ya ait askeri aracın Kefer Lusin bölgesinde bir kişinin ölümüne neden olması" nedeniyle intikam amacıyla gerçekleştirildiği iddia edildi.

Ensar Ebu Bekir es-Sıddık grubu, son olarak 16 Ocak tarihinde İdlib'in kuzeyindeki Batabo köyünde Türk askerlerine yönelik keskin nişancı saldırısı düzenlediklerini öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

tlgrm.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.