İlk toplantısını yapacak olan yeni kabinenin gündeminde neler var?

İlk toplantısını yapacak olan yeni kabinenin gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü açıkladığı yeni kabine, bugün ilk toplantısını yaparak göreve başlayacak.

Toplantının öne çıkan iki gündeminin ekonomi ve güvenlik olması bekleniyor.

Bir önceki kabinede görev yapan bakanların büyük çoğunluğuna yeni kabinede yer verilmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise görevlerine devam etti.

Yeni kabinenin ilk toplantısında Temmuz ayında yapılması planlanan asgari ücret artışı, en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltilmesi, emekli ikramiyesinde bir değişiklik olup olmayacağı gibi başlıkların görüşülmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in yeni döneme ilişkin sunum yapması bekleniyor.

Taşerona kadro, seçim vaadi olarak açıklanan ev kadınlarına emeklilik, gençlere vergisiz elektronik eşya ve faizsiz evlilik kredisi konularının da gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.

İsveç'in NATO üyeliği de görüşülecek

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin atacağı adımın da kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Temmuz ayında Litvanya’da düzenlenecek olan NATO liderler zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması planlanıyor. Erdoğan, geçen hafta sonu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmüştü. Görüşmenin kabine toplantısında değerlendirilmesi de bekleniyor.

Kaynak: BBC Türkçe, Ajanslar

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.