İlker Başbuğ: Afrin'i detaylı tartışmaya gerek yok, bırakalım asker işini yapsın

İlker Başbuğ: Afrin'i detaylı tartışmaya gerek yok, bırakalım asker işini yapsın

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Afrin'de devam eden harekata dair açıklamada bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Zeytin Dalı Harekatı'nı detaylı bir şekilde tartışmaya gerek görmediğini belirtirken "Bırakalım, asker bu işi en iyi şekilde planlamıştır, en dikkatli şekilde icra ediyordur" dedi.

Katıldığı bir toplantıda Başbuğ 'Ortadoğu ve Türkiye' başlıklı bir sunum yaptı ve soruları yanıtladı.

Afrin harekatı ile ilgili konuşan Başbuğ, özetle şunları söyledi:

"Bu harekatı detaylı tartışmayı gerekli bulmuyorum. Bırakalım, asker bu işi en iyi şekilde planlamıştır, en dikkatli şekilde icra ediyordur. Dolayısıyla onların verdikleri bilgilerle yetinelim. Harekatın detaylı tartışılması doğru da değil. Biraz sabırlı olmamız lazım. Niye sabırlı olmamız lazım? Birincisi zor bir harekat. En az şehit vererek bu harekatı götürme zorunluluğumuz var. Bunun için yavaş, dikkatli hareket etmemiz lazım. Bazen televizyonlarda görüyoruz 'Vay efendim niye hızlı gidilmiyor?' Bazıları da Kıbrıs harekatı ile bunu mukayese ediyor. İnsanların yaşadığı bir coğrafyadasınız, teröristlerle mücadele ediyorsunuz. Arazi geniş. Sabırlı olmanız lazım. İkincisi orada yaşayan masum insanlara zarar vermemeniz lazım. Bunun için de yavaş ve planlı hareket etmeniz gerekiyor. Bu vesileyle Afrin operasyonunda verdiğimiz şehitlere Allah'tah rahmet diliyorum. Ailelerin acıları büyük, onların acılarını paylaşıyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.