İngiliz uçakları Gazze semalarında uçacak

İngiliz uçakları Gazze semalarında uçacak

İsrail, İngiltere'nin Gazze semalarında insansız hava aracıyla uçuşlar gerçekleştirmesine izin verdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı bu hafta sonu yaptığı açıklamada, İngiltere ordusunun Gazze'deki rehinelerin yerlerinin tespit edilmesine yardımcı olmak amacıyla gözetleme uçuşları yapacağını doğruladı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Devam eden rehine kurtarma faaliyetlerini desteklemek amacıyla İngiltere Savunma Bakanlığı, İsrail ve Gazze üzerindeki hava sahasında faaliyet göstermek de dâhil olmak üzere Doğu Akdeniz üzerinde gözetleme uçuşları gerçekleştirecek. Gözetleme uçakları silahsız olacak, muharip bir role sahip olmayacak ve yalnızca rehinelerin yerini tespit etmekle görevlendirilecek. Sadece rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili bilgiler rehinelerin kurtarılmasından sorumlu ilgili makamlara iletilecek."

İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins BBC'ye yaptığı açıklamada kullanılacak uçakların "silahsız insansız hava araçları" olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum