İngiltere Gazze'ye asker gönderebilir

İngiltere Gazze'ye asker gönderebilir

İngiltere'nin Gazze'ye asker göndermeyi değerlendirdiği bildirildi.

ABD'nin "yardım dağıtmak için kendi kara kuvvetlerini göndermeyeceğini" açıklamasının ardından İngiliz askerlerinin "yardım teslimatlarına yardımcı olma" gerekçesiyle Gazze'de konuşlandırılabileceği bildirildi.

ABD güçleri, Gazze'ye denizden yardım ulaştırma planı kapsamında bölgede geçici bir liman inşa etmek üzere bir İngiliz çıkarma gemisiyle bölgeye sevk edilmişti.

ABD daha önce denizde kurulacak platformdaki yardımları sahile götürülmesinden "üçüncü bir tarafın sorumlu olacağını" ifade etmişti.

BBC, bu görevin İngiliz güçleri tarafından yerine getirilebileceği bilgisini paylaştı.

İddialar henüz teyit edilmedi.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps bir süre önce yaptığı açıklamada "Hayati önem taşıyan insani yardımın Gazze halkına ulaşması için daha fazla güzergah oluşturmamız kritik önem taşıyor ve Birleşik Krallık da bu desteğin ulaştırılmasında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor." demişti.

Yardımların daha kolay ve hızlı bir seçenek olan kara yolu yerine deniz yoluyla bölgeye ulaştırılması eleştirilere konu oluyor.

Söz konusu geçici liman projesinin ABD ve İsrail'in Gazze'ye yönelik planlarının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.