İngiltere IŞİD mensubu vatandaşlarının çocuklarını geri alacak

İngiltere IŞİD mensubu vatandaşlarının çocuklarını geri alacak

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yaptığı açıklamada yapılması gereken en doğru şeyin IŞİD mensuplarının çocuklarını koruma altına almak olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, yaptığı açıklamada yapılması gereken en doğru şeyin IŞİD mensuplarının çocuklarını koruma altına almak olduğuna işaret ederek İngiltere’nin, ebeveynleri Suriye’de ölen yetim çocukların ülkeye geri dönmeleri konusunda yardım ettiğini belirtti.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Raab, yaptığı açıklamada bu çocukların dönen ilk çocuklar olduğunu vurgulayarak “Bu masum ve yetim çocuklar hiçbir zaman savaşın korkunçluğuna maruz kalmamalıydı.” ifadelerini kullandı.

Raab sözlerine şöyle devam etti: "Eve dönüşlerine olanak sağladık, çünkü yapılacak en doğru şey buydu. Şimdi yapmamız gereken şey ise onlara mahremiyet hakkı tanımak ve normal yaşamlarına dönebilmeleri için destek vermek.”

İngiltere, en az 60 İngiliz uyruklu çocuğun kuzeydoğu Suriye’de sıkışıp kaldığını söyleyen ‘Save the Children’ adlı yardım kuruluşunun geçen ay yayınladığı rapordan sonra harekete geçmesi gerektiği konusunda kamuoyu baskısına maruz kaldı.

‘Save the Children’ adlı sivil toplum kuruluşu, çocukların daha önceki sayılarından iki kat daha fazla olduğunu ve 5 yaşından küçük olduklarını söyledi. Ayrıca söz konusu çocukların ebeveynlerinin, IŞİD'e katıldıktan sonra çatışmalarda, bombardımanlarda ölen ya da savaştan çocuklarını yanına almadan kaçan İngiliz uyruklu kişiler olduğunu belirtti.

Suriye'deki gözaltı kamplarında Birleşik Krallık vatandaşı 25 kadın ve çoğu 5 yaşından küçük 60'tan fazla çocuk bulunduğu belirtiliyor.

Londra yönetimi, önceleri güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek çocuklar dahil kendi vatandaşlarını geri almada isteksiz davransa da Raab, geçen ay, yetim ve yanında yetişkin olmayan çocukları getirmeyi değerlendirdiklerini duyurmuştu.

Almanya, Fransa, Danimarka ve Norveç az sayıdaki çocuğu geri almıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.