İngiltere ve NATO Barış Pınarı Harekatı'nın durmasını istedi

İngiltere ve NATO Barış Pınarı Harekatı'nın durmasını istedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nın durması konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonun durması konusunda hemfikir oldukları bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir üst düzey diplomat tarafından yapılan açıklamada ise ateşkesin Washington ve Ankara arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde en önemli unsur olduğu bildirildi. ABD'li diplomat, Ankara’ya yönelik yaptırımların artabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, resmi bir ziyaret için Londra’da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti.

Jonhson’un sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, iki lider de Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerden duydukları "derin endişeyi" dile getirdi. İngiliz Sözcü, “İki lider de, Türkiye'nin NATO içinde oynadığı önemli role ve Suriye’deki krizden etkilenen göçmenlere yaptığı yardımın önemini kabul ediyor. Bununla birlikte iki lider, Türkiye’nin devam eden operasyonunun durması konusunda acık bir tavır sergiledi." ifadesini kullandı.

İngiltere, Türkiye’ye yönelik silah ihracatını askıya aldığını açıklamıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.