İngiltere'de bir polis memuru Hamas'ı desteklemekle suçlanıyor

İngiltere'de bir polis memuru Hamas'ı desteklemekle suçlanıyor

Açıklamada olayın Ekim ve Kasım 2023'te gerçekleştiği iddia ediliyor.

İngiliz polisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiltere'de terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ı destekleyen bir görsel yayınladığı iddiasıyla bir İngiliz polisinin "terör suçu" işlemekle suçlandığını bildirdi.

Kuzey Doğu Terörle Mücadele Polisi tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'nin kuzeyindeki Bradford'dan 26 yaşındaki Muhammed Adil'in geçtiğimiz Kasım ayında tutuklandığı ve İngiliz terörle mücadele memurları tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından hakkında dava açıldığı belirtildi.

Polis gözlemcisi Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC), soruşturmaların WhatsApp'ta paylaşılan mesajlara odaklandığını ve davanın savcılara sevk edilmesi gerektiği sonucuna varıldığını söyledi.

IOPC tarafından yapılan açıklamada, "Pazartesi günü, 26 yaşındaki polis memuru Muhammed Adil, Terör Yasası'nın 13. bölümüne aykırı olarak, yasaklı bir örgütü, özellikle de Hamas'ı destekleyen bir görüntü yayınlamakla suçlandı" denildi.

Açıklamada olayın Ekim ve Kasım 2023'te gerçekleştiği iddia ediliyor.

Bir polis memuru olan Adil, West Yorkshire Polisi'ndeki görevinden uzaklaştırıldı ve Perşembe günü Londra Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılacak.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılardan bu yana polis, Londra'daki Filistin yanlısı gösterilerde gruba destek verdikleri gerekçesiyle çok sayıda kişiyi gözaltına aldı ve haklarında suç duyurusunda bulunurken, terörle mücadele ekipleri de kendilerine çok sayıda online içerik gönderildiğini söylüyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.