İngiltere'de eylemciler Filistin'e destek için silah fabrikalarını kuşattı

İngiltere'de eylemciler Filistin'e destek için silah fabrikalarını kuşattı

İngiltere'de protestocular İsrail'e silah sattığı belirtilen fabrikaları Filistin'e destek amacıyla ablukaya aldı.

Gazze'de İsrail saldırıları devam ederken, İngiltere'deki dört fabrika, 1000'den fazla Filistin destekçisi işçi ve sendikacı tarafından abluka altına alındı.

Organizatörler bu tesislerin İsrail tarafından kullanılan F-35 savaş uçağı için parçalar ürettiğini belirtti.

Özgür Filistin için İşçiler (WfFP) grubu tarafından düzenlenen gösterilere öğretmenler, sağlık ve konuk ağırlama sektörü çalışanları ve akademisyenler katıldı.

İngiltere'nin güneybatısındaki Wimborne kasabasında bulunan Eaton Mission Systems önündeki eyleme katılan protestoculardan biri olan Amelia The New Arab'a konuştu. Amelia şu ifadeleri kullandı:

"Bugün buradayız çünkü Gazze'ye yönelik utanç verici ve soykırıma varan bombardımanın sona erdiğini görmek istiyoruz. İngiltere'nin suç ortaklığını ortaya çıkarmak istiyoruz. Siyasi irade, askeri destek ve soykırımdan kar eden şirketler sayesinde İsrail bu şekilde hareket edebiliyor. Bunun gerçekleşmesine izin veren Amerikan desteği, İngiliz desteği ve Avrupa'nın dört bir yanından gelen destektir."

Organizatörlere göre Perşembe günü Eaton Mission Systems önündeki eyleme 600 kişi katıldı.

Bu yöndeki eylemlerin üçü İngiltere'de, biri ise İskoçya'da gerçekleşti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum