Irak: İsrail'i vuramayan İran bize saldırıyor

Irak: İsrail'i vuramayan İran bize saldırıyor

Irak Dışişleri Bakanı, İran'ın düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran'ın Erbil'e yönelik saldırısını eleştirerek bunu "iç sorunlarını ihraç etme girişimi" olarak nitelendirdi.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında Şarkul Avsat'a konuşan Hüseyin, Irak'ın İran'ın Erbil saldırısına karşılık olarak siyasi ve diplomatik adımlar attığını belirtti. Hüseyin Tahran'ın "İsrail istihbaratının Irak topraklarında olduğu" yönündeki iddialarını yalanladı.

Hüseyin şu ifadeleri kullandı:

"Irak, İran'ın saldırganlığına diplomatik, siyasi ve hukuki tedbirlerle karşılık veriyor. İran Büyükelçiliği'ndeki ikinci adamı çağırarak Erbil'deki saldırı ve Iraklıların hayatını kaybetmesiyle ilgili bir protesto notası ilettik. Tahran'daki büyükelçimizden geri dönmesini istedik ve Başbakan'ın talimatıyla Çarşamba günü bulgularını rapor edecek ortak bir soruşturma komitesi oluşturuldu. Bu adımların yanı sıra BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunduk."

İran'ın İsrail'le doğrudan karşı karşıya gelemeyeceğini belirten Hüseyin, Tahran'ın bunun yerine Erbil'i hedef almayı tercih ettiğine dikkat çekti.

Hüseyin ayrıca İran'ın Suriye'deki ve İsrail sınırındaki varlığına rağmen Tahran'ın İsrail'le doğrudan karşı karşıya gelme konusunda isteksiz göründüğünü belirtti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum