Irak: Kürt grupları İran sınırından çıkardık

Irak: Kürt grupları İran sınırından çıkardık

Bağdat yönetimi, İran sınırındaki Kürt grupları bölgeden çıkardıklarını açıkladı.

Iraklı yetkililer Salı günü İranlı Kürt grupların bir kısmını başarıyla silahsızlandırdıklarını ve İran sınırından uzaklaştırdıklarını açıkladı.

İran, Irak sınırındaki Kürt silahlı gruplara karşı Mart ayında Bağdat ile bir anlaşma imzalamış ve grupların bölgeden çıkarılması konusunda mutabık kalındığını belirtmişti.

Anlaşma uyarınca Irak'ın, Irak Kürdistanı bölgesinde bulunan grupları 19 Eylül'den önce silahsızlandırması, üslerinden çıkarması ve uzak kamplara nakletmesi gerekiyordu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani 19 Eylül tarihinin son tarih olduğunu ve "hiçbir şekilde uzatılmayacağını" söylemiş, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Tahran'ın duruma el koyacağını belirtmişti.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre, Irak Ortak Güvenlik Anlaşmasının Uygulanması Yüksek Komitesi'nden 19 Eylül akşamı yapılan açıklamada İran sınırındaki grupların başarıyla silahsızlandırıldığı belirtildi.

Ancak hangi grupların sürece muhatap olduğuna dair bir bilgi paylaşılmadı.

Bölgede Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile bağlantılı bir grup olan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), sol görüşlü Komala partisi ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile bağlantılı Kürdistan Demokratik Partisi-İran (PDK-I) aktif durumdaydı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.