Irak ülkede hava saldırısı düzenleyen ABD'ye nota verdi

Irak ülkede hava saldırısı düzenleyen ABD'ye nota verdi

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanlığı dün hava saldırılarını protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliğine nota verdi.

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanlığı dün hava saldırılarını protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliğine nota verdi. Yetkililer önceki gece gerçekleştirilen saldırıların iki pilotlu savaş uçaklarıyla yapıldığını söyledi.

ABD, Irak’ta İran destekli Irak Hizbullahı’na karşı saldırı düzenlemişti. Saldırı, iki ABD askerinin ve bir İngiliz'in hayatını kaybetmesine yol açan Taci Askeri Üssü'ne düzenlenen roketli saldırıya misilleme olarak gelmişti. Askeri üsse gerçekleştirilen saldırıda ABD, İngiltere ve Polonya askerlerinin bulunduğu Koalisyon Güçleri’nden 14 kişi yaralanmıştı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bakan Muhammed Ali el-Hekim’in, hava saldırılarıyla ilgili düzenlenen acil toplantının ardından ABD ve İngiltere’nin Irak büyükelçilerini bakanlığa çağırdığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanlığı da ABD ve koalisyon güçlerini hedef almak için milisler tarafından kullanıldığı iddia edilen çok miktarda silahın saklandığı 5 deponun vurulduğu saldırıları kınadı.

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanlığı, konuyu Birleşmiş Milletler’e (BM) taşıyacağını duyurdu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.