İran Cumhurbaşkanı Ruhani Irak'a gidecek

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Irak'a gidecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, temaslarda bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a gidiyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Bağdat ziyareti için Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene'nin gerekli hazırlıkları tamamladıkları belirtildi.

Sputnik'in haberine göre; ziyaretin 11 Mart tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD yaptırımları gölgesinde gerçekleşeceği belirtilen ziyarette, başta ekonomi olmak üzere güvenlik ve bölgesel gelişmelerin değerlendirilmesi öngörülüyor.

İran ile Bağdat hükümeti arasındaki ticaret hacmi 12 milyar dolar iken, Ruhani'nin ziyareti sonrasında bu sayının 20 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bağdat hükümetinden açıklama

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre; Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Irak ziyareti sırasında iki ülke arasında iyi anlaşmalara imza atacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Irak ziyaretinin ikili ilişkileri güçlendireceğine değinen Abdülmhedi, Irak’ı komşu ve bölge ülkeleri ile ilişkilerini geliştirme politikasını izlediğini kaydetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.