"İran Devrim Muhafızları subaylarını Suriye'den çekiyor"

"İran Devrim Muhafızları subaylarını Suriye'den çekiyor"

İran Devrim Muhafızları'na bağlı subayların hava saldırısı endişesiyle Suriye'den çekilmeye başladığı bildirildi.

İran Devrim Muhafızları'nın İsrail'in saldırıları nedeniyle Suriye'deki subaylarını geri çekmeye başladığı bildirildi.

Reuters'ın konuya dair bilgi sahibi beş ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre İran bölgede Devrim Muhafızları'nın varlığını azaltacak ve daha çok yerel Şii milisler üzerinden faaliyetlerine devam edecek.

İran'ın üst düzey subaylarını geri çekme kararının bölgede daha geniş bir çatışmanın içerisine girmeme amacıyla alındığı tahmin ediliyor.

Reuters'ın haberine göre, Tahran tarafından bilgilendirilen üst düzey bir bölgesel güvenlik yetkilisi olan kaynaklardan biri, üst düzey İranlı komutanların onlarca orta rütbeli subayla birlikte Suriye'den ayrıldığını söyledi.

Yerel kaynaklar Suriye'deki İran faaliyetlerinin Hizbullah üzerinden devam edeceğini belirtti. İran'a yakın bir bölge yetkilisi olan bir başka kaynak ise halen Suriye'de bulunanların ofislerini terk ettiklerini ve gözden uzakta olduklarını söyledi: "İranlılar Suriye'yi terk etmeyecek ama varlıklarını ve hareketlerini büyük ölçüde azalttılar."

İranlı kaynaklardan biri güç azaltma kararının "Tahran'ın İsrail-Gazze savaşının içine çekilmekten kaçınmasına yardımcı olacağını" dile getirdi.

"İstihbarat sızıntısı"

İsrail'in gerçekleştirdiği son saldırıların ardından Esed rejimi içerisinden İsrail'e istihbarat sızdırıldığına dair haberler gündeme geldi.

Kaynaklardan üçü, İran'ın son saldırılarda Esed rejimi içinden bilgi sızıntılarının rol oynadığına dair endişelerini rejim yetkililerine ilettiklerini kaydetti.

Bir başka kaynak ise İran'ın subaylarının yerlerini değiştirme kararının bundan kaynaklandığını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum