İran Dışişleri Bakanı, Hizbullah lideri Nasrallah ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı, Hizbullah lideri Nasrallah ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile yaptığı görüşmede, "direniş ekseninin İsrail'in tehditlerine karşı koymaya hazır olup olmadığını" ele aldı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştü.

Abdullahiyan'a İran'ın Lübnan Büyükelçisi Müctebi İmani'nin eşlik ettiği görüşmede, Lübnan ve Filistin başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Görüşmelerde "İsrail'in tehditleri ile bölgesel ve uluslararası yeni olay ve gelişmelere karşı direniş ekseninin hazırlılığına" dair fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, düzenlediği basın toplantısında ülkesinin Lübnan'daki "halk-hükümet-ordu ve direnişe güçlü bir şekilde destek vermeye devam ettiğini" söyledi.

"Tüm siyasi akımları, cumhurbaşkanının seçilmesi ve siyasi sürecin tamamlanması yönünde diyalog ve uzlaşma yoluna davet ettiklerini" vurgulayan Abdullahiyan, "Lübnan'daki farklı siyasi akımların cumhurbaşkanlarını herhangi bir dış müdahale olmadan seçebileceklerinden şüphe duymadıklarını" belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.