İran, Gazze'deki saldırılarına yeniden başlayan İsrail'i tehdit etmeyi sürdürüyor

İran, Gazze'deki saldırılarına yeniden başlayan İsrail'i tehdit etmeyi sürdürüyor

İran, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana İsrail'i tehdit eden açıklamalarda bulunuyor.

İran, yedi günlük ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail'in Cuma günü Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlaması üzerine saldırıların "ağır sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.

ABD'nin askeri ve siyasi desteğini alan İsrail 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik amansız bir bombardıman başlatmış, saldırılarda yarısından fazlası kadın ve çocuklar olmak üzere en az 15.000 kişi hayatını kaybetmişti.

Hamas'ın 240 Filistinli mahkum karşılığında 80 İsrailli rehineyi serbest bıraktığı geçici ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki sivil hedeflere yönelik saldırılarına yeniden başladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Cuma günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Washington ve Tel Aviv'in savaşının devam etmesi Gazze ve Batı Şeria'da yeni bir soykırım anlamına geliyor" dedi.

Bakan Emir Abdullahiyan, "Görünen o ki savaşa geri dönmenin ağır sonuçlarını düşünmüyorlar" diye ekledi.

Hamas'a yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada grubun silahlı kanadının "savaşa devam etme" ve "Gazze Şeridi'ni savunma" emri aldığını söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, İsrail'in ateşkesin sona erdiği sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum