İran: İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok

İran: İsrail'e karşı acil bir misilleme planı yok

İki ABD'li yetkili CBS News'e bir İsrail füzesinin dün gece İran'ı vurduğunu doğruladı.

Üst düzey bir İranlı yetkili Cuma günü Reuters'e yaptığı açıklamada, İsrail'in İran topraklarına bir saldırı düzenlediğini açıklamasından saatler sonra, İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

Yetkili, "Olayın dış kaynağı doğrulanmadı. Dışarıdan herhangi bir saldırı almadık ve tartışma saldırıdan çok sızma yönünde" dedi.

Ne olmuştu?

İki ABD'li yetkili CBS News'e bir İsrail füzesinin dün gece İran'ı vurduğunu doğruladı.

Washington Post'a konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili saldırının "İran'a İsrail'in kendisine saldırabileceği mesajını vermeyi amaçladığını" söyledi.

Yarı resmi Fars ve Tasnim haber ajansları da nedenini belirtmeden patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Devlet televizyonu bölgedeki "şiddetli gürültüyü" doğruladı.

İran geçtiğimiz hafta sonu Suriye'deki bir İran konsolosluğuna düzenlenen ve aralarında iki generalin de bulunduğu yedi İran Devrim Muhafızları subayının ölümüne neden olan ölümcül saldırıya karşılık olarak İsrail'e karşı daha önce benzeri görülmemiş bir misilleme saldırısı düzenlemişti.

İran İsrail'e 300'den fazla insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi fırlatmış, ABD ve İsrail ise İran'ın fırlattığı hava aracı ve füzelerin tamamına yakınının İsrail hava sahasına girmeden önce engellendiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.