"İran Kuzey Irak'ta 'Kürdistan Hizbullahı'nı kurmaya hazırlanıyor"

"İran Kuzey Irak'ta 'Kürdistan Hizbullahı'nı kurmaya hazırlanıyor"

İran'ın Kuzey Irak'ta "Kürdistan Hizbullahı" adıyla kendisine bağlı bir milis grup kurmaya hazırlandığı öne sürüldü.

İran ile Kuzey Irak hattında gerilimin artmasının ardından İran'ın bölgedeki faaliyetlerini artırma girişimi içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Son dönemde Kuzey Irak'taki Kürt gruplara yönelik saldırılarını sıklaştıran ve bölgede "ABD ve İsrail istihbaratının faaliyet gösterdiğini" savunan İran'ın yeni bir adım atmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İran, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi içerisinde faaliyet gösterecek olan bir milis grup kuracak.

"Kürdistan Hizbullahı"

"Kürdistan Hizbullahı" olarak anılan yapının bölgedeki İran etkisini yayacağı, Irak'taki Şii gruplarla birlikte faaliyet göstereceği kaydediliyor.

Sosyal medyada İran bağlantılı kaynaklarca bu yönde çok sayıda paylaşım yapıldı. Ancak söz konusu yapının kuruluşu henüz resmiyet kazanmadı.

Öte yandan, Kürt siyasetçi ve Mesud Barzani'nin kuzeni Ethem Barzani ile Kürt milletvekili Abdusselam Bervari bu yönde iddialar olduğunu teyit etti.

Ortaya atılan iddiaların bölgedeki Kürt yönetimi üzerinde baskı kurmayı da amaçlıyor olabileceği tahmin ediliyor.

Irak'ta yaklaşık 1.5 milyon Şii Kürt (Feyli) yaşadığı tahmin ediliyor. Bunların yanı sıra Sünni Kürtler arasında da İran bağlantılı yapılar olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum