İran: Yeni nesil hipersonik balistik füzeler geliştiriyoruz

İran: Yeni nesil hipersonik balistik füzeler geliştiriyoruz

İran Devrim Muhafızları Acil Müdahale Komutan Yardımcısı Abbas Nilforuşan, yeni nesil hipersonik balistik füzeler üzerinde çalıştıklarını ileri sürdü.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’in aktardığına göre Nilforuşan, “Yeni nesil hipersonik balistik füzeler geliştiriliyoruz. Bugün, uçuş menzili 2 bin kilometre olan Fattah hipersonik füze gibi füzelerimizin kalitesini ve yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Sputnik'te ye alan habere göre İran, ilk yerli yapım hipersonik balistik füzesini 2022’de geliştirmişti. Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Hajizadeh, Fattah adını alan bu füzeyi geçen Haziran ayında düzenlenen bir silah fuarı sırasında tanıtmıştı. Hajizadeh’in sözlerine göre, füze bin 400 kilometre menzile sahip ve düşman hava savunma sistemleri için “neredeyse yakalanmaz” olduğunu savunmuştu.

Böylelikle İran, hipersonik silaha sahip olan dördüncü ülke olma özelliğine sahip. Hipersonik silahlara sahip diğer ülkeler arasında Rusya, Çin ve ABD bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum