İran'dan Irak ve Suriye'ye bombardıman

İran'dan Irak ve Suriye'ye bombardıman

İran Devrim Muhafızları Irak'ın kuzeyindeki Erbil kenti ve çevresine bombardıman düzenledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Erbil kentine balistik füzeler fırlattı.

Devrim Muhafızları açıklamasında "Balistik füzeler bu gece geç saatlerde bölgedeki casusluk merkezlerini ve İran karşıtı terörist grupların toplantılarını yok etmek için kullanıldı" denildi. Devrim Muhafızları'ndan ilerleyen saatlerde yapılan bir diğer açıklamada İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın Erbil'deki merkezinin hedef alındığı iddia edildi.

Reuters haber ajansına konuşan üç güvenlik kaynağı, Erbil Havaalanı'ndaki hava trafiğinin de durdurulduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi saldırıyı bir "terör eylemi" olarak niteledi. Bölgesel yönetime bağlı güvenlik konseyine göre saldırıda dört kişi öldü, altı kişi de yaralandı. Saldırıda ölenler arasında Peşrev Dizeyi'nin öldürülenler arasında olduğunu söyledi.

ABD saldırıları kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada "İran'ın Irak'ın istikrarını baltalayan pervasız füze saldırılarına karşı çıkıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ABD'li yetkililer saldırıların herhangi bir ABD tesisini etkilemediğini ve ABD'li kayıpların olmadığını söyledi.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Suriye'de de saldırılar düzenledi. İran'dan yapılan açıklamada "başta IŞİD olmak üzere İran'daki terör operasyonlarının faillerine karşı füze saldırıları düzenlediği" belirtildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İdlib ve Halep kırsalları, İran'ın Suriye'nin sahil kesimindeki üsleri üzerinden balistik füzelerle vuruldu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum