İsrail askerleri Gazze'deki evleri yağmalıyor

İsrail askerleri Gazze'deki evleri yağmalıyor

İsrail askerleri Gazze'deki kara saldırıları kapsamında Filistinlilere ait ev ve iş yerlerine yönelik saldırılar ve yağmalamalar gerçekleştiriyor.

İsrail'in Ekim ayı sonunda Gazze'ye kara harekâtı başlatmasından bu yana, İsrail askerlerinin Gazze'de yağma ve tahribat eylemleri gündemde.

Gerçekleştirilen eylemler arasında hırsızlık, iş yerlerinin ve evlerin tahrip edilmesi, vandalizm ve Gazze'nin mahallelerine İsrail ve Yahudi sembollerinin yerleştirilmesi yer alıyor.

Middle East Eye'de yer alan habere göre, bu tür davranışlara gerekçe olarak "disiplinsizlik" gösterilse de uzmanlar bunun aynı zamanda bir tür "psikolojik savaş" olduğu görüşünde.

Bölgeden paylaşılan görüntülerde bir İsrail askerinin İsrail'deki kız arkadaşına götürmek üzere Gazze'den gümüş bir kolye çalmakla övündüğü görüldü.

Bir başka İsrail askeri birliği ise Filistinlilerin evinden bir halı çaldı.

Bir diğer paylaşımda, İsrailli bir subay "Gazze'den hediyeler" olarak İsrail'e götürmek üzere bazı makyaj malzemelerini çalarken görüntülendi.

Başka bir yerde, Filistinlilere ait bir hediyelik eşya dükkanının tamamen tahrip edildiği ve bir İsrail askerinin bir kadının iç çamaşırlarını karıştırdığı ve onun hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığı görüntüler ortaya çıktı.

Bir başka klipte ise bir askerin Gazze'deki yiyecek ve su kaynaklarını ateşe verdiği görülebiliyordu.

Exeter Üniversitesi'nden akademisyen ve araştırmacı Laleh Khalili MEE'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail askerlerinin işgal ettikleri Filistinlilerin evlerini tahrip etmelerinin uzun bir tarihi var. Nekbe ve tarihi Filistin topraklarında birbirini izleyen savaşlar sırasında, 1980'lerin başında Lübnan'da ve işgal altındaki Filistin topraklarında birbirini izleyen işgaller sırasında bu tür davranışlar yaygındı.

İsrail askerleri, genellikle oldukça şiddet içeren, hatta soykırımcı bir dil kullanarak duvar yazıları bırakmış, mutfaklara tuvaletlerini yapmış, değerli kişisel eşyaları yağmalamış, günlük eşyaları ve eşyaları tahrip etmiştir."

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.