İsrail askerleri Gazzeli doktorları canlı kalkan olarak kullandı

İsrail askerleri Gazzeli doktorları canlı kalkan olarak kullandı

Gazzeli doktorlar, İsrail askerlerinin saldırdığı hastanelerde yaşadıklarını anlattı.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan bir doktor, İsrail askerlerinin hastaneyi işgal ettikleri sırada kendilerini canlı kalkan olarak kullandıklarını anlattı.

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne saldırısı sonrasında, hastanenin başhekimi Dr. Muhammed Ebu Silmiye bazı doktorlarla birlikte gözaltına alınmıştı.

Ebu Silmiye ile birlikte gözaltına alınıp sorgulanan doktorlardan Mervan Ebu Saada, Middle East Eye'a yaşadıklarını anlattı.

Şifa Hastanesi'nin Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Mervan Ebu Saada şunları söyledi:

"İsrail uçakları birkaç gün boyunca hastanenin farklı binalarını ve bölümlerini bombalamaya devam etti. Drone'lar hastalar ve yerinden edilmiş kişiler de dahil olmak üzere doğrudan insanlara ateş ediyordu. Hastanenin içinde insanlar öldürüldü. Bölümlere saldırmadan önce hastaneyi beş gün boyunca kuşattılar. Bizi belirli bölgelerde tuttular ve hedef alınmakla tehdit ettiler. Bodrum katlara saldırdıklarında içeri girip arama yapmak için doktorları canlı kalkan olarak kullandılar."

İsrail güçleri hastane içerisinde aramalar yaparken doktorları da alıkoyarak yanlarında zorla götürdü. Ebu Saada, İsrail güçlerinin kendilerini canlı kalkan olarak kullanma amacıyla bunu yaptığını belirtti.

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarında hastaneleri doğrudan hedef alıyor.

Şimdiye kadar İsrail bombardımanlarında onlarca hastane ve tıp merkezi ağır hasar görürken, birçok hastaneye de İsrail güçleri tarafından doğrudan baskın düzenlendi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum