İsrail Başbakanı: Hükümet bir-iki hafta içerisinde düşebilir

İsrail Başbakanı: Hükümet bir-iki hafta içerisinde düşebilir

İsrail'de hükümet son zamanlarda yaşadığı krizler sonucu çökmenin eşiğinde.

İsrail'de hükümet son zamanlarda yaşadığı krizler sonucu çökmenin eşiğinde.

Bazı milletvekillerinin hükümetten ayrılma kararının almasının ardından Başbakan Naftali Bennett öncülüğündeki Yamina Partisi'nden bir milletvekili de "artık koalisyonun bir parçası" olmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar, zaten sallantıda olan hükümetin "çökmenin eşiğine geldiği" şeklinde yorumlandı.

Bennett'in partisinden bir milletvekili daha istifa ediyor

Middle East Eye'da yer alan bir habere göre, İsrail basınına konuşan Yamina Partisi milletvekili Nir Orbach "Başbakana, mevcut durumlar göz önüne alındığında artık koalisyonun bir parçası olmayacağımı bildirdim." ifadelerini kullandı.

Orbach, bundan böyle koalisyonun bir parçası olmayacağının sebebi olarak, "aşırılıkçı ve Siyonist karşıtlarından" oluşan parlamento üyelerinin koalisyon içerisinde çıkmazlara yol açmasını gösterdi.

Orbach'ın istifasıyla Naftali Bennett liderliğindeki koalisyon, hükümet kurmak için gerekenden iki sandalye geriye düşmüş durumda. İsrail meclisi Knesset'te bir hükümetin, 120 sandalyeli mecliste en az 61 oy alması gerekiyor. Bir erken seçim daha gerçekleştirilmesini istemeyen Orbach'ın meclisin feshi için oy kullanması beklenmiyor.

Koalisyondan ayrıldığını duyuran Orbach, hükümeti terk eden üçüncü milletvekili oldu.

"Hükümet bir veya iki hafta içerisinde düşebilir"

Orbach'ın açıklamasının ardından Başbakan Bennett, meclise koalisyondan ayrılan milletvekillerinin dönmemesi durumunda hükümetin 'bir veya iki hafta içerisinde' düşebileceğine dikkat çekti.

Bennett "Eğer dönmezlerse, hükümet düşer." diye konuştu.

Bennett hükümetinin düşmesi durumunda Netanyahu'nun da hükümeti kuramayacağı, ülkenin yeniden erken seçime gidebileceği düşünülüyor. İsrail'de son yıllarda sürekli erken seçim yapılması istikrarı bozduğu gerekçesiyle eleştiriliyor ve ülkeyee zararlı olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum