İsrail başkent Şam yakınlarındaki askeri hedefleri vurdu

İsrail başkent Şam yakınlarındaki askeri hedefleri vurdu

İsrail'in Şam'da üst düzey İranlı isimlere yönelik saldırılarına Tahran rejimi karşılık vermiş değil.

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı, İsrail'in Salı günü erken saatlerde Suriye'nin başkenti Şam'ın dışındaki bazı askeri hedeflere füze saldırısı düzenlediğini ve bunun sonucunda "maddi hasar" meydana geldiğini açıkladı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Suriye hava savunmasının İsrail'in "füzelerini önlediğini ve bazılarını düşürdüğünü" de ileri sürdü.

İran, Suriye'de yaklaşık 12 yıldır devam eden çatışmalarda Beşar Esed’in en büyük destekçilerinden biri konumunda. Şam'a ve Lübnanlı grup Hizbullah'a verdiği destek, Tahran'ın sınır ötesi askeri gücünü sınırlamak amacıyla İsrail'in düzenli hava saldırılarına neden oldu.

Bu saldırılar 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana bölgede tırmanan gerilime paralel olarak arttı ve Aralık ayından bu yana İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırılarda yarım düzineden fazla İran Devrim Muhafızı öldürüldü.

İran ise bu saldırılara herhangi bir karşılık vermezken Devrim Muhafızları Suriye'deki üst düzey subaylarının konuşlanmasını azalttı ve buradaki hakimiyetlerini korumak için müttefik Şii milislere daha fazla destek vermeye başladı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.