İsrail binlerce Gazzeli sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi

İsrail binlerce Gazzeli sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi

İsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze şehrindeki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusu gece saatlerinde Şifa Hastanesi'ne tanklar ve ağır silahlarla saldırı düzenledi.

Düzenlenen saldırıda hastanenin çevresi savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalandı.

Hastaneye sığınan binlerce sivil gece karanlığında bölgeyi terk etmek zorunda kalırken çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusunun gece saatlerinde yaptığı açıklamada Şifa Hastanesi'nde "hassas bir operasyon yürütüldüğü" iddia edildi. İsrail Hamas'ın hastanede "yeniden toplandığını" ve bölgeyi "İsrail'e karşı saldırıları yönetmek için kullandığını" öne sürdü.

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail saldırısı sırasında hastanede yerinden edilmiş siviller, yaralı hastalar ve sağlık personelinin de dahil olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

Bakanlığın açıklamada "hareket etmeye çalışan herkesin keskin nişancılar ve drone'lar tarafından hedef alındığı" belirtildi. Bakanlık, yerel saatle 02.00 sularında başlayan saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını açıkladı.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi savaş suçu olarak nitelediği saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada "İsrail işgali dünyayı aldatmak ve Şifa Hastanesi'ne yapılan saldırıyı meşrulaştırmak için halen uydurma söylemlerini kullanıyor" denildi.

Bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

İsrail ordusu hastanenin ve bölgedeki Rimal Mahallesi'nin tahliye edilmesini talep etmiş durumda.

İsrail'in bölgedeki saldırılarını yoğunlaştıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.