"İsrail Gazze işgalinde paralı yabancı askerler kullanıyor"

"İsrail Gazze işgalinde paralı yabancı askerler kullanıyor"

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sırasında çeşitli ülkelerden gelen paralı askerleri kullanmaya başladığı bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze işgalinde paralı askerleri istihdam ettiği belirtildi.

Ukrayna ordusuna destek için geçmişte Ukrayna'da savaşan Forward Observations Group (FOG) isimli paralı asker oluşumunun Gazze'de faaliyet gösterdiği rapor edildi.

FOG isimli paralı asker grubunun kendisi de bölgede faaliyet gösterdiğine ilişkin iddiaları doğruladı.

Grubun sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, "İsrail ordusu bünyesindeki elit bir terörle mücadele/rehine kurtarma birimi olan Lotar ile beraber çalıştık." ifadeleri yer aldı.

fog-israil.jpg

FOG tarafından paylaşılan bir diğer gönderide de Gazze'de bulunan bir paralı askerin fotoğrafı yer aldı.

ukr.jpg

Gazze'ye giden paralı askerlerin büyük bir bölümünün Amerikalı olduğu kaydedildi.

Ayrıca paralı askerlerin büyük kısmının Belçika ve İtalya merkezli şirketler tarafından sağlandığı da aktarılan bilgiler arasında.

ABD vatandaşlarının yanı sıra bölgede Ukrayna ve diğer ülkelerden paralı askerlerin de olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Gazze'yi işgal eden İsrail güçleri içerisinde yer aldığı belirtilen bir Ukraynalının görüntüleri de sosyal medyada gündem oldu.

ukr-gaza1.jpg

Yayınlanan fotoğrafta Gazze'de İsrail askerlerince işgal edilen bir okuldaki tahtaya Ukraynaca bir yazı yazıldığı görülüyor. Yazıda Ukraynalı bir asker annesine "Gazze'de olduğunu" söylüyor.

Bu kişinin paralı asker mi yoksa Ukrayna'dan İsrail ordusu için savaşmaya giden bir Ukraynalı Yahudi mi olduğu tam olarak teyit edilebilmiş değil.

Yerel kaynaklar daha önce de İsrail'in Gazze'deki saldırılarında paralı askerler kullandığına dair raporlar paylaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum