İsrail Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

İsrail Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırısında kıdemli gazeteci Sahir Ekrem Reyan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin haber ajansı Wafa'nın bir muhabirinin İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği bir hava saldırısında hayayını kaybettiği bildirildi.

Kıdemli gazeteci Sahir Ekrem Reyyan, oğlu Enes ile birlikte Gazze'nin batısında yaralı komşularını kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdi.

Wafa ajansından yapılan açıklamada Rayan'ın 20 yılı aşkın bir süredir ajans için çalıştığı belirtildi. Filistin Yönetimi resmi medya genel sorumlusu Ahmed Asaf da Reyyan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Reyyan'ın ölümüyle birlikte Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından katledilen gazetecilerin sayısı 137'ye yükselmiş oldu.

Şimdiye kadar çok sayıda gazeteci de İsrail askerlerince alıkonularak bilinmeyen bölgelere götürüldü.

İsrail'in bölgedeki katliamlarını belgelemeye çalışan gazetecilerin kasıtlı olarak hedef alınarak öldürüldüğü vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.