İsrail Gazze'yi Abbas rejiminin istihbarat şefinin yönetmesini mi istiyor?

İsrail Gazze'yi Abbas rejiminin istihbarat şefinin yönetmesini mi istiyor?

İsrail'in savaşın ardından Gazze Şeridi'ni Mahmud Abbas rejiminin istihbarat şefi Macid Ferec'in yönetmesini istediği öne sürüldü.

İsrail'in, Ramallah merkezli Mahmud Abbas rejiminin istihbarat şefi Macid Ferec'in Gazze'nin savaş sonrası muhtemel yöneticisi olarak görmek istediği bildirildi.

Ferec'in ismi özel bir güvenlik toplantısında gündeme geldi.

İsrailli savunma yetkilileriyle yakın çalışmasıyla tanınan Ferec'in Mahmud Abbas'ın ardından koltuğa oturabileceği değerlendiriliyordu.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ferec isminin gündeme gelmesi doğal. Kendisi Hamas'a karşı bizimle en çok çalışan isimlerden biri." ifedelerini kullandı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Savunma Bakanı Yoav Gallant, Ferec'e "savaş sonrası dönemde Gazze Şeridi'ni geçici olarak yönetmesini" önerdi.

Öte yandan Al Jazeera'nin aktardığı habere göre Macid Ferec, Gazze Şeridi'nin güneyinde Hamas muhalifi ailelerden oluşan bir silahlı güç kurma çalışmalarına başladı. Bu birimin güneyden Gazze'nin kuzeyine yapılacak yardım sevkiyatını yönetmekle görevli olacağı iddia edildi.

Bu haberlere yanıt veren Hamas'ın siyasi büro üyesi Hüsam Bedran, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada "Filistin ulusal kararından ayrı bir Filistin iç anlaşması olmayacağını" ifade ederek "İsrail de dahil olmak üzere herhangi bir bölgesel ya da uluslararası tarafın Filistin'in iç ilişkilerine karışmasına ya da kendi gündemlerini dayatmasına izin verilmeyeceğini" dile getirdi.

Ferec şu anda İsrail'in Şin Bet istihbarat teşkilatı başta olmak üzere CIA ve diğer uluslararası istihbarat kuruluşlarıyla koordinasyondan sorumlu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum