İsrail Gazze'yi yerle bir ederken İran'ın tehditleri sürüyor

İsrail Gazze'yi yerle bir ederken İran'ın tehditleri sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın çatışmanın "kaçınılmaz olarak genişlemesi" ile neyi kast ettiği belli değil.

İran Dışişleri Bakanı, İsrail'in artan saldırıları nedeniyle Gazze'deki savaşın kapsamının genişlemesinin "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Iran Press TV'nin Cuma günü bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahiyan bu açıklamayı Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Casim El Sani ile yaptığı bir telefon görüşmesinde dile getirdi.

"Emir Abdullahiyan, Gazze'nin sivil halkına yönelik savaşın yoğunluğunun artması nedeniyle savaşın kapsamının genişlemesinin kaçınılmaz hale geldiğini" söyledi.

Emir Abdullahiyan'ın çatışmanın "kaçınılmaz olarak genişlemesi" ile neyi kast ettiği belli değil.

İran Dışişleri Bakanı Perşembe günü X hesabından yaptığı açıklamada,
"Tel Aviv'in işlediği suçların sürmesi için zaman hızla tükeniyor." ifadelerini kullanmıştı.

Emir Abdullahiyan mesajında, "Netanyahu'nun tek kazancı, sahte İsrail rejiminin temellerini daha da sarsması ve Gazze'deki kadın ve çocuk katliamında Siyonist rejimin cani, şiddet yanlısı ve saldırgan yüzünü göstermesi oldu" dedi.

İranlı bakan mesajında, "Kuşkusuz gelecek Filistin'in olacaktır" dedi.

Gazze'yi yöneten ve İran tarafından desteklendiği bilinen Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail yerleşimlerine yönelik saldırısının ardından bölgedeki dış boyutlu çatışmalar da artmış durumda.

Lübnan Hizbullahı süreç içerisinde İsrail sınırındaki bölgelere çok sayıda saldırı düzenledi. Lübnanlı güvenlik kaynakları, bu saldırılar neticesinde İsrail'in misillemelerinden 60'tan fazla Hizbullah savaşçısının ve 10 sivilin öldürüldüğünü söylüyor.

Hizbullah'ın saldırılarında ise en az yedi İsrail askeri öldüğü açıklandı.

İsrail'in bombardımanı nedeniyle tansiyon yükselirken ABD ve koalisyon birlikleri Irak ve Suriye'de İran destekli güçler tarafından en az 40 kez saldırıya uğradı. Bu saldırılarda 45 ABD askeri yaralandı.

Yemen'deki İran destekli Husiler de 7 Ekim'den bu yana İsrail'e defalarca füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenledi ve bunların hepsi ya düşürüldü ya da başarısız oldu.

Başta İran olmak üzere ABD, bölgedeki rakiplerine güç gösterisi olarak değerlendirilen bir hamleyle geçtiğimiz hafta Ortadoğu'ya nükleer kapasiteli bir denizaltı konuşlandırdığını duyurdu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum