İsrail geri kalmış SİHA teknolojisini geliştirme arayışında

İsrail geri kalmış SİHA teknolojisini geliştirme arayışında

İsrail, İran'a karşı daha fazla saldırı seçeneğine sahip olabilmek adına silahlı insansız hava araçlarında yeni güncellemeler yapmak istiyor.

İsrail'in gelecek dönemde İran'a yönelik saldırılarda bazı seçenekleri değerlendirme altına aldığı belirtiliyor.

Bu kapamda İsrail hükümetinin yerli savunma sanayi şirketlerinden daha uzun menzilli ve daha fazla hıza sahip ve gözetlenmesi imkansıza yakın silahlı insansız hava araçları üretmelerini talep etti.

Breaking Defense'in haberine göre, İsrail'in talepleri doğrultusunda 3 silahlı İHA'nın birbirlerinden farklı geliştirme aşamalarında olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu İHA'lardan bir kısmı eldeki harekat sistemleri üzerinde yapılan güncellemelerden oluşurken bir kısmı da tamamen yeni projelerden oluşuyor.

İHA'ların güncellemesinde ve yeni projelerde insansız hava araçlarının daha uzun süre görev yapabilmesine ve takip edilememesine yönelik çalışmalar mevcut.

Örneğin Hermes-450 İHA'nın motorunun çok gürültülü bir şekilde çalıştığı ifade ediliyor, ki bunun da uzun mesafede güvenlik sorunlarına yol açabileceği tartışılıyor.

Havada yakıt ikmali

Breaking Defense'in savunma sanayi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail'in talepleri arasında silahlı İHA'lara hafif ve tesirli özel silah sistemlerinin entegre edilmesi ve havada yakıt ikmali de bulunuyor.

İsrail'in bu çerçevede bazı üreticilerle görüşmeler sürdürdüğü aktarılıyor.

Öte yandan kaynak, İsrail'in şu anda sahip olduğu SİHA'ların Orta Doğu genelinde nokta atışı saldırı düzenlemesine olanak verdiğini söylüyor.

Raporlara göre İsrail'e ait olduğu öne sürülen SİHA'lar geçtiğimiz günlerde İran'dan Suriye'ye sevkiyat yapan bir konvoyu vurdu.

Söz konusu saldırı, İran Devrim Muhafızları tarafından bir çok kez askeri sevkiyat noktası olarak kullanılan Ebu Kemal bölgesinde gerçekleşti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.