İsrail güçleri Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söktü

İsrail güçleri Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söktü

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlilere ait arazilere yönelik saldırıları sürüyor.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde İsrail güçleri ve askerleri tarafından himaye edilen Yahudi yerleşimciler yine Filistinlilerin mal varlıklarına çeşitli şekilde zarar verirken İsrail güçleri de Filistinlilerin ağaçlarını söktüler. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin yakınındaki El-Bire kasabasında Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait üç arabanın lastiklerini parçaladılar. 

Yerleşimcilerin El-Bire baskını esnasında aynı zamanda duvarlara Filistinliler aleyhine ırkçı ve hakaret anlamları içeren sloganlar yazdıkları belirtildi. 

Diğer yandan Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytüllahim'in batısındaki Bettir kasabasında da dün öğle saatlerinde İsrail güçlerinin onlarca zeytin fidanını söküp parçaladıkları haber verildi. 

Bettir Belediyesi üyesi Zeki El-Betime yaptığı basın açıklamasında İsrail güçlerinin Merah Mudur mıntıkasına dozerleriyle girdiklerini ve Gassan Uveyne adlı Filistinliye ait arazi üzerinde zeytin fidanlarını söküp parçaladıklarını ifade etti.

Tel Aviv'in son dönemde adı anılan bölgede Yahudileştirme faaliyetlerini artırdığı ve bu yüzden sık sık Filistinlilerin arazilerine girerek düzleme yaptıkları, yerleşim merkezleri için yollar açtıkları ifade ediliyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.