İsrail Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail yönetiminin işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinli ailelerden birçoğunu evlerinden çıkardığı bildirildi.

Mücahid Bedran, eşi Umm Emad ve iki çocuğuyla birlikte Kudüs'ün Silvan bölgesindeki evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, ailenin oturdukları evi yıkma tehdidinde bulunuyor.

Bedran ailesi yaklaşık dört yıldır bu evde yaşıyor. 27 yaşındaki Mücahid, evini evlenmeden hemen önce ailesinin evinin üzerine inşa ettiğini söylüyor.

Mücahid, "Bir hafta önce belediye işçileri geldi ve evimin ölçülerini aldı" diyor. Bu yıkılacak bir evi gözlemlemek standart bir prosedür ve yıkıkın her an gerçekleşebileceği düşünülüyor.

New Arab'ın aktardığı habere göre, İsrail bir süredir işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda binlerce evi yıkmaya hazırlanıyor. Silvan bölgesi de Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin yerleşme arayışında olduğu bölgeler arasında bulunduğundan buradaki yıkımların arttığı dikkat çekiyor.

Yahudi yerleşimci gruplar Filistinlilerin evlerini ele geçirmek için on yıllardır İsrail yönetimiyle yakın iş birliği içinde çalışıyor. Yahudiler, Silvan'da eski bir "Davut Şehri" bulunduğunu öne sürüyorlar.

İsrailli insan hakları grubu B'tselem'e göre İsrail 2023 yılında sadece Doğu Kudüs'te şu ana kadar 187 evi yıktı. Bunun sonucunda dört yüz altmış altı kişi yerinden edildi.

Doğu Kudüs'ün yaklaşık 1 milyonluk nüfusunun yüzde 40'ını Filistinliler oluşturuyor.

İsrail yönetimine bağlı belediye bu bölgede neredeyse hiçbir hizmet vermiyor. İşgal karşıtı bir aktivist olan Angela Godfrey-Goldstein'a göre "Doğu Kudüs'ün çoğunda hizmet yok. Çöp toplama ya da sokak temizliği yapılırsa şanslılar, park yok, kaldırım yok, her yerde kameralar var, bu yüzden insanlar her zaman gözetlendiklerini hissediyorlar."

İsrail'in Gazze'deki savaşı da bölgedeki baskı ve ihlallerini artırmak için bir bahane olarak kullandığı göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.