İsrail Lübnan'da düzenlediği saldırıda yaşlı bir kadını öldürdü

İsrail Lübnan'da düzenlediği saldırıda yaşlı bir kadını öldürdü

İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarında sivil yaşam alanlarını hedef almayı sürdürüyor.

Lübnan devlet medyası, İsrail saldırılarının Perşembe sabahı erken saatlerde Lübnan'ın güneyindeki bir köyde seksenli yaşlarında bir kadının hayatını kaybetmesine neden olduğunu duyurdu.

Lübnan ve İsrail arasındaki sınır, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana çoğunlukla İsrail güçleri ve Hizbullah arasında olmak üzere düzenli olarak karşılıklı çatışmalara sahne oluyor.

İsrail saldırısında yaralanan yaşlı çifti hastaneye götüren kurtarma ekipleri AFP'ye yaptıkları açıklamada kadının öldüğünü teyit etti ve saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı (NNA), "Bu sabah Marun el Ras kasabasına düzenlenen düşman bombardımanında bir kadın öldü ve kocası yaralandı" dedi.

Ajans, İsrail topçu atışlarının kasabadaki yerleşim bölgelerini vurduğunu ve seksenli yaşlarındaki çiftin evinin isabet aldığını ekledi.

İsrail güçleri, hava kuvvetlerinin Hizbullah hedeflerine misilleme saldırıları düzenlediğini, bunların arasında grubun Çarşamba gecesi saldırı düzenlediği bir bölgenin de bulunduğunu ve İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki birkaç füze fırlatma noktasını bombaladığını söyledi.

Pazartesi günü Hizbullah, İsrail'in sivillere yönelik her türlü saldırısına "karşılık verileceği" sözünü vermişti.

Grup, İsrail'in Lübnan'daki ormanlık alanlara yönelik saldırılarına misilleme olarak Perşembe günü erken saatlerde İsrail'in kuzeyindeki ormanlık alanlara "yangın çıkarıcı roketler" de dahil olmak üzere bir dizi saldırı düzenlediğini açıkladı.

İnsan hakları grupları ve Lübnanlı yetkililer İsrail'i defalarca beyaz fosfor saldırıları düzenlemekle suçladılar. Beyaz fosfor, insanlara isabet etmesi halinde ciddi yanıklara neden olabilen yangın çıkarıcı bir tür yasaklı mühimmat olarak biliniyor.

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği saldırılarda çoğu Hizbullah savaşçısı olmak üzere bir Lübnan askeri ve aralarında üç gazetecinin de bulunduğu 19 sivil dahil olmak üzere 140'tan fazla kişi hayatını kaybetti.

İsrailli yetkililere göre sınırın İsrail tarafında ise dört sivil ve yedi asker öldürüldü.

Çatışmalar bölgesel bir çatışma korkusunu arttırdı.

Pazartesi günü Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, sınırdaki gerilimi azaltma çabalarının bir parçası olarak İsrail ve işgal altındaki Batı Şeria'yı ziyaret ettikten bir gün sonra Beyrut'ta üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Filistin sağlık bakanlığına göre İsrail'in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü kara ve hava saldırıları Gazze'de çoğu kadın ve çocuk en az 20.000 kişinin ölümüne neden oldu.

Hizbullah Hamas'ı desteklediğini söylerken, Güney Lübnan sakinleri İsrail'in misilleme bombardımanlarının şiddetini arttırdığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.