"İsrail misillemesini İran toprakları dışında gerçekleştirebilir"

"İsrail misillemesini İran toprakları dışında gerçekleştirebilir"

İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısını İran toprakları dışında gerçekleştirebileceği ileri sürüldü.

İsrail'in İran'a karşı misillemesinin kısa bir süre içerisinde gerçekleşebileceği ancak kapsamının sınırlı olacağı belirtildi.

Amerikalı yetkililerin NBC News'e yaptıkları açıklamaya göre İsrail'in misillemesi "büyük olasılıkla İran toprakları dışındaki İran askerlerine ve İran destekli vekil güçlere yönelik saldırıları içerecek."

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail'in İran'a misilleme yapacağını vurgulamıştı.

İsrail'in güneyindeki Nevatim Hava Üssü'nde yaptığı açıklamada Halevi "İsrail topraklarına bu kadar çok füze, seyir füzesi ve insansız hava aracı fırlatılmasına karşılık verilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

İran saldırılarından bu yana çeşitli toplantılar düzenleyen İsrail kabinesi, İran saldırısı ciddi bir zarara yol açmadığı için misilleme konusunda kararsız.

İsrailli yetkililerin İran ile gerilimin sürmesini istemediği ve bu sebeple sınırlı bir misillemeyle yetineceği iddialar arasında.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum