İsrail ordusu Gazze'de iki askerin daha öldüğünü açıkladı

İsrail ordusu Gazze'de iki askerin daha öldüğünü açıkladı

Kassam Tugayları İsrail'in Gazze'de ölen asker sayısına dair açıklamasının gerçek olmadığını, ölen İsrail askerlerinin sayının açıklanandan "kat be kat" fazla olduğunu ifade ediyor.

İsrail ordusu tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda iki İsrail askerinin daha öldüğü belirtildi.

Gazze'nin güneyinde Filistinli gruplarla devam eden çatışmalarda öldüğü açıklanan İsrail askerlerinin isimleri, Shalev Zaltsman (24) ve Joseph Avner Doran (26) olarak açıklandı.

İsrail ordusu, 27 Ekim'de Gazze'ye yönelik kara işgali başlatmasından bu yana 121 askerinin öldüğünü açıkladı.

"Gerçek rakam çok daha fazla"

Ancak Kassam Tugayları bu sayının çok daha yüksek olduğunu ifade ediyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde tarafından 15 Aralık'ta yapılan bir açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Düşman ordusunun resmen açıkladığı ölü ve yaralı sayıları kesinlikle gerçek dışıdır. Düşmanın piyade askerlerini öldürmeleri ve onlara karşı hazırlıkları hakkında şahitliklerim, gözlemlerim ve mücahitlerimizin anlatılarına göre. Bunlar düşmanın açıkladığı sayının kat be kat üzerine çıktığını doğruluyor.

Araçların imhasında veya hasar görmesinde ölen ve yaralananlardan bahsetmiyorum bile. Düşmandan beklenen budur. Çünkü her savaş dünyaya, kendi halkına ve askerlerine yönelik yalan ve yanıltma üzerine kuruludur. Ancak düşman ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın gerçek kaçınılmaz olarak ortaya çıkacaktır."

Açıklamanın tamamı:

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.