"İsrail ordusu Gazze'deki bir mahallede etnik temizlik yaptı"

"İsrail ordusu Gazze'deki bir mahallede etnik temizlik yaptı"

İsrail ordusunun Gazze Şehri'nin Rimal Mahallesi'nde geniş çaplı bir katliam gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırılarını şiddetlendiriyor.

Son günlerde Şifa Hastanesi ve çevresini kuşatma altına alan İsrail güçleri, bölgedeki sivillere yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.

Şifa Hastanesi'nin bulunduğu Rimal Mahallesi'nde de geniş kapsamlı bir katliama imza atıldığı belirtiliyor.

Havadan ve karadan yoğun olarak bombalanan bölgeye giren İsrail askerlerinin çok sayıda sivili öldürdüğü ifade ediliyor.

Gazeteci Younis Tirawi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Rimal Mahallesi'nde etnik temizlik gerçekleştirdiğini vurguladı.

Tirawi şu ifadeleri kullandı:

"Gazze Şehri batısındaki durum felaket.

İsrail ordusu Rimal Mahallesi'nin tamamını sakinlerinden temizledi. Sahadaki bir arkadaşımın ifadesine göre, sokaklara dağılmış durumdaki cesetlerin sayısı daha önce görülmemiş düzeyde. Hatta geçen Kasım-Aralık aylarında mahallenin ilk kez işgal edildiği dönemde görülen ceset sayısını bile aşıyor.

14 yaş üstü herkes kaçırıldı, kadınların da alıkonuduğu vakalar kaydedildi. İşgal güçleri kadınları, çocukları ve yaşlıları silah tehdidi altında Gazze'nin güneyine gitmeye ve evlerini terk etmeye zorladı.

Onlarca eve baskın düzenlendi. Baskın düzenlenen yerler arasında en dikkat çekeni Merkezi Seçim Komitesi binası. Baskınlarda dosya ve arşivlerin yanı sıra Sivil İşler Dairesi'ne de el konuldu."

İnsani yardımların giremediği bölgede uzun süredir açlık yaşanıyordu.

İsrail'in son saldırılarının bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdiği ve onlarca kişinin saldırılarda can verdiği kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.