İsrail ordusundan Cenin'e kanlı baskın: 5 ölü 91 yaralı

İsrail ordusundan Cenin'e kanlı baskın: 5 ölü 91 yaralı

İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yönelik düzenlediği baskında 1'i çocuk 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çok sayıda İsrail askeri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentine baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin pazartesi günü sabah saatlerinde Cenin kampına düzenlediği baskında ateş açması sonucu 1'i çocuk 5 Filistinlinin öldüğü, 91 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Cenin kampına yönelik baskına İsrail ordusuna ait helikopterler de katıldı. İsrail ordusu helikopterlerinin füzelerle saldırı gerçekleştirdiği görüldü. Söz konusu saldırılar 2002 yılındaki Cenin Muharebesi'nden bu yana bir ilk niteliğinde.

Filistin İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Cenin Tugayları, kampta İsrail askerleriyle çatışmalar yaşadıklarını açıkladı.

Öte yandan Filistinli silahlı gruplarca İsrail ordusuna ait bir araç patlayıcıyla hedef alınırken saldırıda 6 İsrail askeri yaralandı.

İsrail ordusunun 2023 yılının başından bu yana yaklaşık olarak 170 Filistinliyi katlettiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.