İsrail Savunma Bakanı'ndan Lübnan'da savaş iması: 'Kuzeyde yaz sıcak geçebilir'

İsrail Savunma Bakanı'ndan Lübnan'da savaş iması: 'Kuzeyde yaz sıcak geçebilir'

Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasındaki çatışmayı diplomasi yoluyla yatıştırmaya çalışıyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde Lübnan Hizbullah'ı ile yaşanan çatışmalarda "görevin tamamlanmadığını" ve tahliye edilen bölge sakinlerinin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerine izin vermeye kararlı olduklarını söyledi.

Kaydedilen bir açıklamasında "Bu yaz çok sıcak geçebilir" diyerek Lübnan'la olan kuzey sınırı boyunca çatışmaların olası bir genişlemesini ima etti.

Hizbullah ve İsrail arasındaki çatışma Ekim ayından bu yana Gazze savaşına paralel olarak devam ediyor, sınırın her iki tarafında on binlerce insanı yerinden etti ve ağır silahlı düşmanlar arasında daha büyük bir savaş endişesini körükledi.

İsrail’in kuzeyinde yaşayan yaklaşık 60.000 kişinin yerinden edilmesi, İsrail içinde Hizbullah'a karşı daha sert askeri eylem çağrılarına yol açtı. Sınırın öte yanında, Lübnan'da da yaklaşık 90.000 kişi İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden olmuş durumda.

Lübnan'daki kaynaklar İsrail'in Ekim ayından bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 250'den fazla Hizbullah üyesinin ve 75 sivilin hayatını kaybettiğini söylüyor.

İsrail'de ise aralarında asker ve sivillerin de bulunduğu yaklaşık 20 kişi öldü.

Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa çatışmayı diplomasi yoluyla yatıştırmaya çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.