İsrail Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu: En az 4 ölü

İsrail Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu: En az 4 ölü

Bölge kaynakları, İsrail'in Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırısında 4 Esed rejimi askerinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik düzenlediği hava saldırısında Esed rejimi güçlerinden 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansının aktardığına göre, İsrail pazartesi günü sabah saatlerinde Şam'da birkaç noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi.

SANA'ya konuşan askeri kaynaklar, Esed rejiminin İsrail saldırılarında bazı füzeleri düşürdüğünü söyledi.

İsrail'in Golan Tepeleri yönünden tertip ettiği hava saldırıları sonucu 4 Esed rejimi askerinin öldüğü, 4 rejim askerinin yaralandığı açıklandı.

Saldırı neticesinde bölgede maddi hasar da meydana geldi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre ise İsrail, Şam'da İran destekli milisleri ve Esed rejimini hedef aldı.

SOHR, İsrail'in söz konusu saldırıları sonucu 4 Esed rejimi askerinin, 2 kimliği belirsiz kişinin öldüğünü ve  7 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ayrıca İsrail'in bu yıl Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılarda 59 Esed rejimi askeri ve İran destekli milis öldürüldü.

İsrail, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum