İsrail 'Yahudi bayramı' sebebiyle İbrahim Camii'ni kapattı

İsrail 'Yahudi bayramı' sebebiyle İbrahim Camii'ni kapattı

Filistinliler İsrail'in Yahudi bayramı sebebiyle El Halil'deki İbrahim Camini kapatmasına tepki gösterdi.

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentindeki İbrahim Camisini Yahudi bayramını gerekçe göstererek kapattı.

Filistin Enformasyon Merkezini'nin haberine göre, Kudüs ve Filistin Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail güçlerinin Yahudi bayramını gerekçe göstererek İbrahim Camini Müslümanlara kapatmasını kınadı.

Hüseyin, dün (17 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim Caminin Müslümanlara kapatılmasının ezan okunmasına ve namaz kılınmasına engel olduğunu, buna karşılık Yahudi yerleşimcilerin diledikleri gibi ayin yapmalarına izin verildiğini söyledi.

Semavi dinlerin ibadethanelere dokunulmasını yasakladığına dikkati çeken Hüseyin, İsrail'in bu gerçeği görmezden geldiğini belirtti.

Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engelleyen ihlallerin mutlaka sona ermesi gerektiğini dile getiren Hüseyin, İsrail'in İbrahim Camini kapatmak için ileri sürdüğü gerekçelerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İsrail güçleri, İbrahim Camini salı günü itibarıyla bir gün boyunca kapalı tutarken Yahudi bayramını gerekçe göstererek camiyi Yahudi yerleşimcilere açtı.

İbrahim Camii Müdürü Gassan Er-Recebi, İsrail güçlerinin Yahudi bayramlarında Filistinlilerin camiye gitmelerine izin vermediğini ve kapılarını kapattığını, camiye giden yollarda barikatlar kurduğunu,  camide ezan okunmasını ve namaz kılınmasını engellediğini söyledi.

İsrail güçlerinin Yahudi bayramları bahanesiyle İbrahim Camini her yıl toplam 10 gün Müslümanlara tamamen kapattığı ve Yahudi yerleşimcileri korumak için cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.