İsrail Yahudileri yerleştirmek için Filistinlilerin köyünü yıkacak

İsrail Yahudileri yerleştirmek için Filistinlilerin köyünü yıkacak

İsrail, Necef Çölü'nde Filistinlileri 75 yıldan fazladır yaşadıkları topraklardan çıkartıp buraya Yahudi yerleşimcileri yerleştirmeyi hedefliyor.

İsrail'de bir mahkeme, Filistinlilerin yıllar boyunca yaşadıkları Necef bölgesindeki bir köyü tamamen boşaltmalarına hükmetti.

Sheva Magistrate mahkemesi pazartesi günü verdiği kararda, Yahudi yerleşim yerlerini genişletmek amacıyla Filistinlilerin Ras Cerabe köyündeki evlerini yıkmaları ve köyü tamamen boşlatmaları kararını verdi. Köyde yaklaşık 500 Filistinli yaşıyor.

İsrail mahkemesi ayrıca tahliye masrafları için Filistinlilerin 31 bin 700 dolar ödemesine hükmetti.

Köydeki Filistinliler İsrail kurulmadan önce de bu bölgede yaşamaktaydı. Ancak İsrail'in köyün varlığını tanımaması sebebiyle Filistinlilerin Ras Cerabe köyünden tehcir edileceği belirtiliyor.

Ras Cerabe sakinlerinden Musa El Havaşle Middle East Eye'a yaptığı konuşmada, "Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. İsrail kurulmadan önce bile burada yaşıyorduk ve şimdi kendi topraklarımızdan kovuluyoruz." diye konuştu.

İsrail hükümeti, 34 hektarlık bir alana sahip Ras Cerabe köyünden Filistinlileri tahliye ederek, bölgedeki Dimona şehrini genişletmeyi ve köy arazisine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmeyi amaçlıyor.

Dimona şehrinin arazisi de zamanında Ras Cerabe köyünde yaşayan Filistinlilere ait bir toprak parçasıydı. Ancak İsrail işgalle birlikte buraya el koydu.

İsrail Filistinlilere karşı yürüttüğü tehcir kampanyasıyla yıllardır Filistinlilere ait olan topraklarda Yahudi varlığını tesis etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum