İsrail: Yemen'deki Husilere karşı uluslararası koalisyon kurulmalı

İsrail: Yemen'deki Husilere karşı uluslararası koalisyon kurulmalı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Husilerin saldırılarını önlemek için uluslararası koalisyon kurulması gerektiğini belirtti.

İsrail, Yemen'deki İran destekli Husilerin deniz ticaret yollarına yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası bir koalisyon oluşturulması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Isaac Herzog sosyal medya platformu X'te yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Husiler Kızıldeniz'de kırmızı çizgiyi aştı. Husi terör korsanlarına karşı ABD öncülüğündeki uluslararası faaliyetler, gerçek anlamda uluslararası bir koalisyon şeklinde desteklenmeli ve güçlendirilmelidir."

Herzog, gemilere yönelik eylemlerin sona erdirilmesi için "uluslararası toplumun birlik içinde, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini" savundu.

Dışişleri Bakanı Eli Cohen de uluslararası toplumu "deniz yollarını korumak için agresif bir şekilde hareket etmeye" çağırdı.

Husilerin Yemen açıklarındaki saldırılarında İsrail'e yakıt ve malzeme götürdüğü belirtilen bazı ticaret gemileri hedef alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.