İsrail'den ABD'ye: Savaşın yoğun safhası birkaç hafta daha sürecek

İsrail'den ABD'ye: Savaşın yoğun safhası birkaç hafta daha sürecek

İsrail'in ABD'ye "savaşın yoğun kısmının birkaç hafta boyunca daha devam edeceği" yönünde bir mesaj ilettiği belirtildi.

ABD'li yetkililerin aktardığı bilgilere göre, İsrailliler ABD'ye "Gazze'deki saldırıların mevcut aşamasının önümüzdeki 2-3 hafta içinde tamamlanacağını" söyledi.

Bu sürecin ardından yoğun saldırı kısmının sona ereceği ve daha çok hedef odaklı saldırılar düzenleneceği belirtildi.

CBS News'te yer alan habere göre 14 Aralık Perşembe günü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya gelen İsrail Savunma Bakanı, savaşın "birkaç aydan fazla süreceğini" söyleyerek hedefli saldırıların bir sonraki aşamasının muhtemelen uzun olacağını dile getirdi.

ABD'nin son günlerde İsrail'i "saldırılarını sürdürürken sivilleri korumak için daha fazlasını yapmaya çağırdığı" dikkat çekiyor. Bu hafta başında Başkan Joe Biden, İsrail'in uluslararası desteği kaybetmekte olduğu uyarısında bulunmuştu.

Biden yönetimi, ABD'nin İsrail'e desteği nedeniyle artan eleştirilerle karşı karşıya. Artan baskının ABD'nin İsrail'e olan ateşkes baskısını da artırabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.