İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları

İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları

Açlık grevindeki Hıdır Adnan'ın İsrail hapisnanelerinde yaşamını yitirmesinin ardından Gazze Şeridi'nde tansiyon yükseldi.

(Fotoğraf: safa.ps)

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki liderlerinden Hıdır Adnan'ın İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetmesi sonrası İsrail ile Filistinli gruplar arasında gerilim arttı.

Filistinli silahlı gruplar, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket fırlattı. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad dahil Fİlistinli grupların salı günü yaptığı ortak açıklamada, roket atışlarının Adnan'ın ölümüne bir yanıt olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Gazze'den en az 104 roketin ateşlendiğini belirtirken ikisinin Gazze'nin hemen doğusundaki İsrail şehri Siderot'a düştüğü belirtildi. Demir Kubbe hava savunma sisteminin fırlatılan roketlerin yüzde 90'ınını düşürdüğü bildirildi. İsrailli kaynaklar, roketlerin fırlatıldığı Sderot'ta 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail ise Filistinli grupların fırlattığı roketlere hava saldırıları ve tank atışlarıyla yanıt vererek Gazze'yi bombaladı. İsrail'in Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'a ait noktaları vuruduğu ifade edildi.

Gerilimin daha da artmamasını önlemek amacıyla Birleşmiş Milletler, Mısır ve Katar'ın devreye girmesiyle İsrail ve Filistinli gruplar arasında ateşkes yapıldı.

Ateşkesin ardından saldırılar karşılıklı olarak durduruldu.

İsrail'in bombardımanlarının Gazze'de sivil altyapıya büyük zarar verdiği kaydedilirken, saldırıların yeniden başlamasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.