"İsrail'in Gazze bombardımanı 2 atom bombasına eş değer"

"İsrail'in Gazze bombardımanı 2 atom bombasına eş değer"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 2 atom bombasına eş değer patlayıcı kullandığı bildirildi.

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü dün yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 25 bin tondan fazla patlayıcı attığını ve bunun iki nükleer bombaya eş değer olduğunu söyledi.

Cenevre merkezli insan hakları örgütüne göre İsrail ordusu Gazze'de kişi başına toplam 10 kilogram patlayıcıyı attı.

Kuruluşa göre, bombaların gücünü etkileyen teknolojik gelişmeler nedeniyle Gazze'ye atılan patlayıcılar bir nükleer bombadan iki kat daha güçlü olabilir. Bunun Gazze'ye atılan patlayıcıların yıkıcı gücünün Hiroşima'ya atılan bombadan daha fazla olduğu anlamına geldiğini belirten Euro-Med Monitor, Japon kentinin yüzölçümünün 900 kilometrekare olduğuna, Gazze'nin yüzölçümünün ise 360 kilometrekareyi geçmediğine dikkat çekti.

Euro-Med Monitor, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yasaklı silahlar kullandığının belgelendiğini, özellikle de oksijenle hızla reaksiyona giren ve ciddi yanıklara neden olan fosfor bombalarının ve misket bombalarının kullanıldığını aktardı.

Kuruluş, İsrail'in yoğun nüfuslu bölgelerde yüksek patlayıcılı bombalar kullanmasının modern silahlı çatışmalarda sivillere yönelik en büyük tehdidi oluşturduğunu vurguladı.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.