"İsrail'in Gazze'ye deniz ablukasını kırmak için girişimlerde bulunulacak"

"İsrail'in Gazze'ye deniz ablukasını kırmak için girişimlerde bulunulacak"

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını deniz yoluyla kırmak için çalışmalar sürüyor.

Millerce Gülücük Kafilesi'nin başkanı ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırma amaçlı çalışmalar yürüten aktivistlerin önde gelenlerinden İsam Yusuf, Gazze'ye uygulanan deniz ablukasının kırılması için önümüzdeki aylarda faaliyetlerin artacağını dile getirdi.

Yusuf, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle iki yıldır kesintiye uğrayan, İsrail'in Gazze ablukasını kırma amaçlı sivil çalışmaların yeniden başlatılması yönünde hareketlilikler olduğunu vurguladı.

Yusuf önümüzdeki aylarda Avrupa'nın muhtelif limanlarında çalışmalar yapılacağını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik deniz ablukasının kırılması için bu limanlardan bazı gemilerin denize açılacağını ifade etti. Yusuf, bu gemilerin ne zaman denize açılacağı konusunda kesin tarih vermek için henüz erken olduğunu ancak bu sıralarda hareketliliğin artmasını bekledikleri belirtti.

Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi de dün (7 Kasım Pazartesi) İsrail yönetiminin Gazze'ye 15 yıldan fazla süredir uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattığını duyurmuştu.

Bunun yanı sıra Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri (5-6 Kasım) İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kırılması için ortaya konacak çabalar hakkındaki planını görüşmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da toplantı düzenlemişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.