İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 50 İsrailli esir öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 50 İsrailli esir öldü

Filistinli grupların 7 Ekim saldırısında 200'den fazla İsrailliyi rehin alarak Gazze'ye götürdüğü biliniyor.

Hamas Perşembe akşamı yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız devam eden saldırılarında Kassam Tugayları'nın 7 Ekim saldırılarında rehin aldığı kişilerden yaklaşık 50'sinin öldüğünü belirtti.

Birleşmiş Milletler de Gazze Şeridi'nde "hiçbir yerin güvenli olmadığı" uyarısında bulundu.

Grubun silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklama, İsrail'in Gazze'ye tanklar, askerler ve zırhlı buldozerler göndererek gece boyunca "hedefli bir baskın" düzenlemesi ve ordunun geri çekilmeden önce çok sayıda mevziyi imha ettiğini açıklamasının ardından geldi.

Kassam Tugayları, Telegram kanalı üzerinden yaptıkları açıklamada, "Siyonist saldırılar ve katliamlar sonucunda Gazze Şeridi'nde öldürülen esirlerin sayısı 50'ye yaklaştı" dedi.

Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim saldırısında İsrail yerleşimlerindeki 1.400 kişi öldürülmüş, en az 220 kişi esir alınıp Gazze'ye götürülmüştü.

İsrail o tarihten bu yana Gazze'ye insanlık dışı bir abluka uygulayıp bölgenin her noktasını hiçbir hedef gözetmeyen hava bombardımanlarıyla vuruyor.

İsrail'in şu ana kadar gerçekleştirdiği saldırılarda yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu en az 7000 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.