İsrail'in Halep Havalimanı'na düzenlediği saldırıda 5 kişi yaralandı

İsrail'in Halep Havalimanı'na düzenlediği saldırıda 5 kişi yaralandı

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı da Pazar günü gece yarısından sonra yapılan saldırıları doğruladı.

Gözlemevi, benzer bir saldırının Halep ve Şam havaalanlarını vurmasından günler sonra, İsrail'in Cumartesi günü Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki Halep Havalimanı'nı hedef alan saldırılarında beş kişinin yaralandığını söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman AFP'ye yaptığı açıklamada hava saldırılarının "deniz yönünden" geldiğini söyledi ve yaralanan beş kişinin sivil olup olmadığını belirtmedi.

Esed rejimine bağlı Savunma Bakanlığı da Pazar günü gece yarısından sonra yapılan saldırıları doğruladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Saat 11.35 sularında düşman İsrail Akdeniz yönünden Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi ve havalimanında maddi hasara yol açarak hizmet dışı bıraktı" denildi.

Bakanlık, saldırının "İsrail işgalinin suçlu olduğunu doğruladığını" söyleyerek İsrail'i "Filistin halkına karşı suç işlemekle" suçladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail saldırıları Suriye'nin iki ana havalimanı olan Şam ve Halep'i hizmet dışı bıraktı ve bu saldırı İsrail ile Filistinli gruplar arasında geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan çatışmalardan bu yana gerçekleşen ilk saldırı oldu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları geçtiğimiz hafta boyunca 2.200'den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve 8.000'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Çatışmalarda şu ana kadar en az 1.300 İsrailli öldürüldü.

Suriye içinde geniş bir kaynak ağına sahip olan İngiltere merkezli gözlemevi, Cumartesi günkü saldırıların havalimanı "yeniden hizmete girdikten saatler sonra vurduğunu ve yeniden hizmet dışı bıraktığını" söyledi.

Cumartesi günü erken saatlerde İsrail, işgal ettiği Golan Tepeleri'ndeki yerleşim yerlerinde hava saldırısı sirenlerinin çalmasının ardından Suriye'yi bombalamıştı.

Gözlemevi, Hizbullah'la birlikte çalışan Filistinli grupların Suriye'nin güneyinden Golan Tepelerine doğru bir roket fırlatmasının ardından İsrail'in misilleme yaptığını söyledi.

İsrail saldırıları, her ikisi de savaştan zarar görmüş Beşar Esed rejimi tarafından kontrol edilen başkent Şam ve kuzey vilayeti şehri Halep'teki havaalanlarında uçuşların defalarca durmasına neden oldu.

Suriye'de on yılı aşkın süredir devam eden savaş boyunca İsrail, kuzey komşusuna yüzlerce hava saldırısı düzenledi ve bu saldırılarda ağırlıklı olarak İran destekli güçleri, Lübnanlı Hizbullahı savaşçılarını ve Esed rejimi güçlerinin mevzilerini hedef aldı.

İsrail, Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılar hakkında nadiren yorum yapıyor. Ancak İsrail daha önce yaptığı açıklamalarda İran'ın Suriye'de etkinlik alanı kazanmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum