İsrail'in katliam sponsoru Almanya: "Taliban'ı insan haklarını çiğnediği için tanımıyoruz"

İsrail'in katliam sponsoru Almanya: "Taliban'ı insan haklarını çiğnediği için tanımıyoruz"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara doğrudan destek olan Almanya, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanımayacaklarını vurguladı.

Afganistan İslam Emirliği'ne bağlı bir yöneticinin Almanya'nın Köln şehrinde konferans vermesi Almanya'da krize neden oldu.

Afganistan Gıda ve İlaç Dairesi Başkanı Dr. Abdulbari Ömer, Almanya'da Afganların katıldığı bir toplantıda konuşma yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir camide gerçekleştirilen konferansın ardından Almanya yönetimi duruma tepki gösterdi.

Almanya, konferansı kınarken, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini "başta kadın ve kız çocuklarının hakları olmak üzere insan haklarını pervasızca çiğnediği" için tanımadıklarını savundu.

DW'nin aktardığı habere göre Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Taliban temsilcisi Abdul Bari Ömer'in Köln'de konuşma yapmasını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Elimizdeki verilere göre vize merkezlerimizden biri tarafından kendisine vize verilmemiştir. Yerel makamlar ve ortaklarımızla yakın diyalog içerisinde ilave tedbirleri inceliyoruz. Söz konusu seyahat tarafımıza bildirilmedi. Taliban'ı tanımıyoruz. Afganistan'daki Taliban, başta kadın ve kız çocuklarının hakları olmak üzere insan haklarını pervasızca çiğnediği sürece Taliban rejimiyle normalleşme olmayacaktır."

İslam Emirliği yönetimini "insan hakları" gerekçesiyle tanımadıklarını savunan Almanya'nın İsrail'e desteği ise dikkat çekiyor.

Almanya, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların en büyük destekçilerinden biri konumunda.

Bu süreçte Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'de 12 binden fazla sivili öldüren İsrail'in "kendini savunma hakkı olduğunu" vurgularken bölgede ateşkes ilan edilmesine de ısrarla karşı çıktı.

Öte yandan Almanya'nın İsrail'e silah satışları da son dönemde 10 kat arttı.

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü siviller arasında çocuklar, kadınlar, doktorlar ve gazeteciler de bulunuyor.

Buna karşın Batılı ülkeler İsrail'e olan desteklerine devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum