İsrail'in Lübnan'da düzenlediği saldırıda anne, baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti

İsrail uzun süredir Lübnan'ın güneyindeki sivil yerleşimleri hedef alan hava ve kara saldırıları gerçekleştiriyor.

Lübnan'da yerel bir yetkili ve devlet medyası, İsrail'in Pazar günü güneydeki bir köye düzenlediği saldırıda aynı aileden birkaç kişinin öldüğünü, Hizbullah'ın da misilleme olarak füzelerle karşılık verdiğini duyurdu.

İsrail ve Lübnan merkezli İran destekli Hizbullah grubu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına başlamasından bu yana düzenli olarak gerilimi sabit yükseltmeyecek şekilde sınır ötesi atışlar gerçekleştiriyor.

Çatışmalar son haftalarda yoğunlaştı ve İsrail Lübnan topraklarının daha derinlerine saldırırken, Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki askeri mevzilere yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarını artırdı.

Lübnan'ın devlet tarafından yönetilen Ulusal Haber Ajansı, Meys el Cebel'deki saldırıda "tek bir aileden dört kişinin" öldüğünü belirterek, İsrail uçakları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladığı saldırıda daha önce bildirilen üç ölü sayısını güncellemiş oldu.

Ölenlerin bir erkek, bir kadın ve 12 ile 21 yaşlarındaki çocukları olduğunu belirten kaynak, iki kişinin de İsrail saldırısında yaralandığını söyledi.

Medyaya konuşma yetkisi olmadığı için isminin açıklanmasını istemeyen Lübnanlı bir güvenlik kaynağı saldırıda "dört sivilin" öldüğünü doğruladı.

Meys el Cebel Belediye Başkanı Abdülmünim Şukayr daha önce AFP'ye yaptığı açıklamada üç kişinin öldüğünü, bunların bir çift ve oğulları olduğunu söylemişti.

Hizbullah yaptığı açıklamada "İsrail düşmanının Meys el Cebel'de işlediği korkunç suça karşılık olarak" İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Shmona'ya "düzinelerce Katyuşa ve Felak roketi" attığını söyledi.

Hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Fransa, Lübnan-İsrail sınırındaki gerilimi yatıştırmak için diplomatik çaba sarf ediyor.

AFP'nin verilerine göre Lübnan'da yaklaşık yedi aydır devam eden sınır ötesi şiddet olaylarında çoğu silahlı gruplardan olmak üzere 70'ten fazla sivil de dahil en az 390 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, sınırın kendi tarafında 11 asker ve dokuz sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Her iki tarafta da on binlerce insan yerinden edildi.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.